Hvordan kan jeg "vektorisere" et billede?

Bitmap vs. Vektor billeder
De fleste billeder i deres naturlige tilstand er raster billeder eller bitmap billeder. Disse billeder bruger linjer og kolonner af pixels lavet af forskellige farver til at danne et billede. Bitmap billeder er ret almindelige (.JPEG, .PNG, osv.) og er ret nemme at forstå.

Bitmap billeder, på grund af at de udtrykkes via bitmap, er afhængig af opløsning. Hvis du har brug for at ændre størrelsen på et bitmap billede, vil du reducere kvaliteten på billedet. Hvis du laver billedet mindre, er du tvunget til at afskaffe nogle pixels, og hvis du øger størrelsen bliver linjerne og kurverne ujævne.

Har du brug for vektorgrafik, som du kan redigere? Shutterstock har millionvis!
Vores samling venter på dig; begynd at udforske dem nu.

Vektor billeder løser problemet med at ændre størrelse på billeder. Vektor billeder er sti-baseret – de er sammensat af matematiske ligninger, så selve billedet kan nemt skaleres. På grund af, anses vektor billeder for at være uafhængige af opløsningen. Vektor billeder har en vis kunstighed over dem, fordi de er fuldt ud genereret af en computer. De vil aldrig se fotografi-realistiske ud. Man kan dog ændre størrelse og visse figurer og komponenter på vektor billeder uden af ødelægge selve billedet. Det gør vektor billeder meget nyttige for grafiske designere.

Vektorisering
På grund af disse faktorer, vil designere ofte vælge atvektorisere et billeder eller lave det om fra et bitmap til et vektor-baseret billede. Den modsatte process, at lave et billede til et bitmap billede kaldes rasterisering. De to mest almindelige programmer brugt til at lave bitmap billeder til vektor billeder erPhotoshop og Illustrator.

Sådan vektoriserer man et billeder i Photoshop
Når du bruge Adobe Photoshop, er de billeder som du ændrer, som standard bitmap billeder. Følg disse trin til at lave bitmap billeder i Photoshop til vektor billeder.

1. Åbn “Window” menuen og vælg “Paths” for at trække det tilsvarende panel op. Du har tre muligheder at vælge imellem: vælg Pen værktøjet til at lave lige linjer og Bezier kurver over billedet. Vælg Frihånd til mere organiske og løse tegninger, som du tegner oven på billedet. Vælg den Magnetiske Pen til at følge overgange af farve og lysstyrke inden for billedet.

2. Tegn dine vektor stier over billedet indtil du har tegnet over stier og figurer inden for dit billede. Tryk på Enter når du er færdig med at tegne stien for at signalere afslutningen på stien.

3. Vælg andre stier med Lasso, Marquee, og Magic Wand værktøjerne. Klik menu knappen i det øverste højre hjørne af "Paths" panelet og vælg "Make Work Path" for at lave hvert valg om til en vektor sti.

4. Indstil toleranceniveauet for stierne. Mindre niveauer får stien til at være tæt på det du har tegnet, mens større niveauer viser glatte overgange mellem ankerpunkter på din sti.

5. Når du opretter en ny sti skal du dobbeltklikke på navnet, der kommer frem i "Paths" panelet. Accepter standardnavnet eller giv hver sti et navn. Ellers vil nye handlinger erstatte vektor tegninger på stien med nyt output.

6. Eksporter vektor stier fra Photoshop til Illustrator så du kan bruge dem i andre programmer. Klik "Fil" à “Eksport” à “Stier til Illustrator.”

Sådan vektoriserer man et billede i Illustrator
Illustrator er en applikation lavet af Adobe og bliver brugt til at lave vektor billeder. Fordi vektor billeder er det originale format, er vektorisering af billeder i Illustrator ret nemt. Du vil bruge Live Trace funktioner til at oprette stier.

1. Åbn billedet i Illustrator og tjek at det er valgt.

2. Naviger til “Live Trace” muligheden på kontrolpanelet. Klik "Tracing Presets and Options” ikonet ved siden af det.

3. Browse de nuværende muligheder og vælg en til at vektorisere billedet. For eksempel hvis man vælger“16 farver” vil billedet blive vektoriseret i 16 adskilte farver.

4. For at lave en sti til hver farve, klik "Udvid" på menuen.

5. Fo at tilpasse indstillingerne for hver sti, naviger til "“Tracing Presets and Options” menuen og klik “Tracing Options.” Herfra kan du redigere indstillingerne som for eksempel “Tilstand,” “Sløring” og “Grænseværdi.”

6. Klik “Forhåndsvisning” for at se vektor billederne. Ved at bruge dette værktøj kan du modificere stierne som du vil og eksperimentere med indstillingerne inden du gemmer billedet.