Verschillende gezichten

In 2012, voor de eerste keer, is er op Shutterstock een multiculturele afbeelding in de top 25-downloads van Mensen opgedoken. Dit jaar bevat de Top 25 vijf afbeeldingen van mensen met verschillende achtergronden. Dankzij de inzichten in Shutterstock-Downloads en -zoekopdrachten, kunt u ontdekken hoe bedrijven, adverteerders en marketingbureaus meer mensen inbrengen.

De wereldbevolking bereikt dit jaar de 7,3 miljard en zoekopdrachten naar etnische achtergronden zijn gegroeid ten opzichte van vorig jaar.

Midden-Oosters
+27%
Afro-Amerikaans
+24%
Aziatisch
+19%
Hispanic
+17%
Amerikaans van oorsprong
+16%
Kaukasisch
+15%
Japans
+15%
Chinees
+10%

De downloads van afbeeldingen met vrouwen zijn ten opzichte van vorig jaar met 13% gegroeid.

De rechten van vrouwen worden steeds populairder op basis van de afbeeldingen met gerelateerde zoekwoorden die zijn gedownload in Turkije, Mexico, Australië, India, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië en de Verenigde Staten.

Leeftijden

In 2015 draait het in de creatieve wereld om baby's en kinderen, gezien de snellere groei aan downloads dan het gemiddelde in elke regio van de wereld.

De vijf snelst groeiende markten voor afbeeldingen met tieners zijn in Azië: Japan, Filipijnen, Indonesië, Vietnam en Thailand.

Er zijn drie keer zo veel downloads van 20-jarigen als van 60-jarigen.

Afbeeldingen met dertigers en veertigers zijn het populairst in de Verenigde Staten, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Mexico.

Ouder, bejaard en senior zijn populaire zoekwoorden voor vijftigers en zestigers.

In de eerste helft van 2015 in bijna 100 landen, is minimaal één afbeelding met transgenders gedownload. Daarin zijn de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk koplopers.

Familie en vrienden

De liefde van familie en de bewondering van vrienden is duidelijk zichtbaar in het groeiende aantal gekozen afbeeldingen ten opzichte van vorig jaar.

Het aantal gedownloade afbeeldingen met mannen is net zo hard gegroeid als dat met vrouwen: met wel 13% ten opzichte van vorig jaar.

Afbeeldingen met mannen worden twee keer zo vaak gekozen als afbeeldingen met vrouwen.

Standpunt

Van actiesporten tot vaders die hun dochters rondzwieren: filmen met Standpunt geeft ons een nieuwe manier om de wereld te bekijken. Hieronder kunt u een video bekijken met enkele favorieten uit de collectie.

Ontdek de videoclips die worden gebruikt in Standpunt.

Voor meer informatie over deze trends, kunt u contact opnemen met ons via press@shutterstock.com.

Ontdek Shutterstock

Afbeeldingen. Video. Muziek.
Vind wat u nodig hebt, alles rechtenvrij.