Változó arcok

2012-ben történt meg először, hogy egy multikulturális tartalmú kép felkerült a Shutterstock Top 25 listájára. Idén a Top 25 listán már öt olyan kép szerepel, amelyen nem fehér bőrű szereplő látható. A Shutterstock oldalon tapasztalt letöltések és keresések alapján felismerhető, hogy a vállalkozások, a hirdetők és a marketingügynökségek ebbe az irányba mozdultak el.

Ahogy a világ népessége idén várhatóan eléri a 7,3 milliárd főt, úgy nőtt a keresések etnikai változatossága is a tavalyihoz képest.

Közel-Keleti
+27%
Afroamerikai
+24%
Ázsiai
+19%
Hispán (Latin)
+17%
Amerikai őslakos
+16%
Kaukázusi (fehér)
+15%
Japán
+15%
Kínai
+10%

A nőket ábrázoló képek aránya 13%-kal nőtt az elmúlt évben.

A letöltött képek és felhasznált kulcsszavak alapján a női egyenjogúság sokat fejlődött Törökországban, Mexikóban, Ausztráliában, Indiában, az Egyesült Királyságban, Brazíliában és az USA-ban.

Korcsoport szempontjából

A kreatív világot 2015-ben a kisbabák és kisgyermekek uralják. Ebben a világ minden régiója átlagon felüli növekedést mutatott.

A tizenéveseket ábrázoló képek öt leggyorsabban növekvő piaca mind ázsiai ország: Japán, Fülöp-szigetek, Indonézia, Vietnam és Thaiföld.

Háromszor annyi 20 éveseket ábrázoló képet töltöttek le, mint 60 éveseket ábrázolót.

A 30-as, 40-es éveikben járó emberek képeit leginkább az USA, Brazília, az Egyesült Királyság, Ausztrália és Mexikó kereste.

Az 50-60 évesek képeinek népszerű keresési kulcsszavai: mature, older, aged, senior (érett, idősebb, korosodó, idős).

Közel 100 országban töltöttek le legalább egy transzneműt szereplőt ábrázoló képet 2015 első felében. Ebben a kategóriában az USA és az Egyesült Királyság vezet.

Család és barátok

A családtagok és barátok szeretete jól látható az ilyen témában választott képek számának tavalyihoz viszonyított növekedéséből.

A férfiakat ábrázoló képek száma a nőket ábrázolóakkal azonos mértékben, 13%-kal nőtt tavaly óta.

Férfit ábrázoló képet kétszer gyakrabban választanak, mint nőt ábrázolót.

Nézőpont

Az akciósportoktól a kislányukat lengető apukákig az úgynevezett nézőpontfelvételek egy új világlátásra adnak lehetőséget. Ez a videó bemutatja néhány kedvencünket a kollekcióból.

Fedezze fel a nézőpontbanhasznált videókat.

További tájékoztatás a jelentésben szereplő adatokról: press@shutterstock.com.

A Shutterstock felfedezése

Képek. Videó. Zene.
Minden megtalálható – jogdíjmentesen.