Muuttuva maailmankuva

Vuonna 2012 monikulttuurinen kuva nousi ensimmäistä kertaa Shutterstockin 25 ladatuimman kuvan joukkoon Ihmiset-kategoriassa. Tänä vuonna 25 kärjessä on viisi kuvaa ihmisistä, joilla on erityinen tausta. Käyttämällä Shutterstockin latauksista ja hauista saatavia tietoja, voit nähdä miten yritykset, mainostajat ja mainostoimistot tuovat uusia ihmisiä mukaan.

Maailman väkiluvun odotetaan nousevan tämän vuoden aikana 7,3 miljardiin, ja etnisten taustojen perusteella tehtyjen hakujen määrä on kasvanut viime vuodesta.

Lähi-idän
+27%
Afroamerikkalainen
+24%
Aasialainen
+19%
Hispaaninen
+17%
Amerikan alkuperäiskansat
+16%
Kaukasialainen
+15%
japani
+15%
Kiinalainen
+10%

Naisia esittävien kuvien määrä on kasvanut 13 % viime vuodesta.

Naisten oikeudet ovat nousseet huomattavasti suositummiksi Turkissa, Meksikossa, Intiassa, Yhdistyneissä kuningaskunnissa, Brasiliassa ja Yhdysvalloissa tehtyjen latausten perusteella, joissa kuvilla oli aiheeseen liittyviä avainsanoja.

Iän mukaan

Vauvat ja lapset ovat vuoden 2015 luovan maailman kärjessä, sillä niihin liittyvien kuvien latausmäärät kasvavat keskiarvoa nopeammin maailman joka kolkassa.

Teini-ikäisiä esittävien kuvien latauksissa viisi nopeimmin kasvavaa aluetta löytyvät kaikki Aasiasta: Japani, Filippiinit, Indonesia, Vietnam ja Thaimaa.

20-vuotiaita esittäviä kuvia ladataan lähes kolme kertaa niin paljon kuin 60-vuotiaita esittäviä kuvia.

Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Yhdistyneissä kuningaskunnissa, Australiassa ja Meksikossa suosituimpia ovat 30- ja 40-vuotiaita esittävät kuvat.

Suosittuja avainsanoja 50- ja 60-vuotiaita esittäville kuville ovat ”mature”, ”older”, ”aged” ja ”senior”.

Lähes sadassa eri maassa ladattiin vähintään yksi transsukupuolista henkilöä esittävä kuva vuoden 2015 alkupuolella. Eniten kuvia ladattiin Yhdysvalloissa ja Yhdistyneissä kuningaskunnissa.

Perhe ja ystävät

Perheen rakkaus ja ystävien ihailu näkyy selvästi viime vuonna valittujen kuvien kasvaneessa määrässä.

Miesten kuvien suosio kasvaa samaa tahtia kuin naisten kuvien suosio – 13 % viime vuodesta.

Miesten kuvia valitaan kaksinkertainen määrä naisten kuviin verrattuna.

Näkökulma

Tekijän näkökulmasta kuvatut videot ovat antaneet uuden tavan katsella maailmaa niin nopeatempoisten urheilulajien harrastajien kuin lastaan pyörittävien vanhempien silmin. Tällä videolla esittelemme joitakin suosikkejamme tästä kokoelmasta.

Löydä Näkökulma-aiheessa käytetyt videoleikkeet.

Pyydä lisätietoja tämän raportin trendeistä osoitteesta press@shutterstock.com.

Tutustu Shutterstockiin

Kuvia. Videoita. Musiikkia.
Löydät kaiken tarvitsemasi, ja kaikki on rojaltivapaata.